Košarica

Nema proizvoda u košarici

Priprema za tisak


Nakon što ste pomno odabrani promotivni proizvod i definirali dizajn pomoću kojeg želite predstaviti svoj brend, potrebno je napraviti i kvalitetnu pripremu za tisak na odabranu vrstu promotivnog materijala. Već kod kreiranja grafičkog dizajna potrebno je imati na umu podlogu promotivnog artikla (drvo, staklo, papir, metal, plastika, tekstil...) te tehniku tiska. Pravilnom grafičkom pripremom za tisak moguće je eliminirati eventualne pogreške koje bi mogle nastati prilikom procesa tiska. Sama priprema za tisak podrazumijeva niz stručnih radnji pomoću kojih dizajnerska rješenja dovodimo do konačnog promotivnog proizvoda. Priprema je vrlo važan i odgovoran segment grafičarskog posla. Da bi se priprema kvalitetno obavila, potrebno je znanje i iskustvo o svim tehnikama tiska i dorade proizvoda, kao i poznavanje karakteristike materijala od kojih se proizvod izrađuje ili na koji se tiska. Zahvaljujući iskustvu s gotovo svim tehnikama tiska i dorade možemo Vam ponuditi pripremu za tisak, neovisno o tome je li grafičko oblikovanje i dizajn za odabrani proizvod pripremljen kod nas ili negdje drugdje. Ako već imate potrebne materijale za personalizaciju, molimo Vas da nam ih dostavite u vektorskom obliku (.cdr, .ai, .eps ili .pdf), veličine do 3 MB.


Radimo grafičku pripremu za sve tehnike tiska:

offset tisak, digitalni tisak, tisak velikih formata, sitotisak, tampon tisak,lasersku gravuru, DTT - digitalni preslikač, DTG tisak, sublimacijski tisak, slijepi tisak (Blindruck) sublimacija, strojno vezenje (štik), digitalni UV, suhi žig, foliotisak

Kako odabrati najprikladniju vrstu tiska za različite podloge?

Vrsta tiska se odabire kroz poznavanje strukture materijala za tisak te tehnike tiska. U ovom tekstu ćemo navesti neke od vrsta tiska koje Vam možemo ponuditi u sklopu kompletne usluge. Nikako nema potrebe da pokušavate naučiti ili upoznati sve tehnike jer ćemo Vam na temelju dugogodišnjeg iskustva, uvijek ponuditi najprikladniju metodu, u idealnom omjeru cijene i kvalitete.

Digitalni tisak na papiru

Ovo je relativno nova tiskarska tehnologija koja svakim danom sve više napreduje i postaje sve prisutnija u grafičkoj industriji. Prednosti digitalnog tiska su:

     •    povoljna cijena za manje i srednje naklade
     •    kratak rok isporuke
     •    mogućnost personalizacije otiska
     •    visoka kvaliteta ispisa

Tisak velikih formata

U tehnici solventnog tiska možemo tiskati na razne materijale iz role, debljine do 1 mm.
Neki od poslova koje možemo odraditi su sljedeći:

     •    tisak plakata
     •    tisak na cerade
     •    tisak na samoljepljivu PVC foliju
     •    kompjutersko izrezivanje folije
     •    izrada PVC naljepnica raznih formata i oblika
     •    tisak na prozorsku grafiku, oslikavanje staklenih površina
     •    tisak na mesh tkaninu
     •    tisak na backlight foliju
     •    tisak tekstila

Oslikavanje vozila je savršen oblik mobilnog marketinga. Ovakva reklama pruža vrijedne mogućnosti oglašavanja za tvrtke, organizacije i političke kampanje. Službeno vozilo je jedan od najboljih marketinških alata. Brendiranje vašeg vozila obično je jednokratni trošak, dok povrat vaše investicije tijekom vremena može biti ogroman. Svaki put kada se vozilo kreće vaša reklama sa podacima tvrtke je jasno vidljivo i upečatljiva. Što više ljudi vidi zanimljiv dizajn i uslugu kojom se bavite, veća je vjerojatnost da će Vas se sjetiti i kontaktirati Vas kada budu u potrebi.

Sitotisak - najstarija metoda tiska

Sitotisak je jedna od svakodnevnih metoda tiska kojom se koristimo, najviše kod velikih količina tekstila. Najčešće se koristi za tisak na majice. Za manje količine majica ili drugih promotivnih proizvoda, u većini slučajeva koristimo druge metode. Razlog tome je što sam proces pripreme alata za sitotisak dugo traje, stoga zahtjeva puno vremena i povećava troškove. Potpuno je neisplativo koristiti sitotisak za tisak na samo nekoliko majica, osim ako klijent isključivo zahtjeva ovu tehniku ili je neophodna zbog motiva.
Tisak na majice, platnene vrećice i slične materijale vršimo pomoću Carousel stroja za sitotisak koji omogućuje brzo i učinkovito tiskanje na razne vrste materijala. Prilikom tiskanja koristimo vodene ili plastisol boje ovisno o vrsti i boji materijala na koju ide tisak. Cijene tiska ovise o vrsti, količini naručenog materijala za tiskanje, poziciji (prsa, leđa, rame, rukav…) te o jednobojnom ili višebojnom ispisu. Također je cijena tiska na majicu bijele boje povoljnija jer se na bojane majice dodatno nanosi bijela premazna boja kako boje ne bi ostale zagasite. Zbog toga je cijena tiska na majice u boji veća za +15%.DTF metoda tiska (tisak na tekstil)

DTF metoda tiska na tekstil je potpuno nova na tržištu, prilagođena je zahtjevnijim motivima s puno detalja, boja i nijansa, poput fotografija, ilustracija, grafita, grbova, te zahtjevnijih logotipa. Koristimo novi DTF stroj kojim postižemo brzu učinkovitost te zahtjevan tisak već i na 1 komad odjeće.
Cijena tiska se obračunava prema veličini otiska odnosno transfera te pozicijama na promotivnom proizvodu, ako se radi o majici važna je veličina na leđima, rukavu ili prednjoj strani majice. Kvaliteta tiska na majici se ne razlikuje od direktnog tiska na tekstil, važno je pravilno održavanje majice (izvrnuto pranje i niža temperatura) kao i kod ostalih brendiranih majica.
Termo transferi se dodatno vrućom prešom pritisnu na površinu tekstila te se time fiksira motiv u tkaninu.

Offset tisak

Offset tisak je metoda tiska u kojoj se slika s metalnih ploča prenosi na gumene valjke a zatim na željeni promotivni materijal. Offset tisak se najčešće koristi na papiru, no može se učinkovito koristiti i na hrapavim površinama kao što su tkanine ili drvo. Glavna prednost offset tiska je njegova visoka i dosljedna kvaliteta otiska.

Tampon tisak

Tampon tisak je tehnika tiska s indirektnim otiskivanjem, gdje pomoću gumenog tampona prenosimo boju s tiskovne forme na željeni predmet. Ovu vrstu tiska koristimo za tisak ravnih i zakrivljenih površina proizvoda izrađenih od raznih materijala (plastika, staklo, keramika, guma, metal). Najčešći promotivni artikli za tampon tisak su olovke, privjesci, upaljači, šalice, pepeljare i slični promotivni proizvodi.
Ova tehnika se primjenjuje u području tiska u kojima su druge metode pokazale svoja ograničenja, a neki od primjera su sljedeći:
     •    ispis na nepravilne oblike i površine
     •    tisak finih detaljnih slika
     •    tisak na samoljepljivu PVC foliju
     •    visoko kvalitetan tisak na nepravilnim površinama

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je moderna tehnologija koja omogućuje brzo i efikasno ispisivanje logotipa i natpisa na razne podloge i predmete pomoću lasera. Upotreba laserske zrake visoke preciznosti, koja omogućuje graviranje u bareljefu. Graviranje se može raditi na gotovo svemu, drvu, kartonu, aluminiju, nehrđajućem čeliku, plastici, mramoru, kamenu, pločicama i staklu. Najčešće se koristi za graviranje logotipa. Ugravirajte svoj logotip ili poruku na promotivne materijale od metala, inoxa, plastike, drveta, stakla, kože ili tekstila. Primjena je neograničena, od izrade reklamnih ploča, ID pločica i pečata pa sve do graviranja pokala, pehara, medalja, privjesaka, čaša, kutija za poklone, olovaka, upaljača, usb stickova i sl. Otisak je elegantan i trajan.

Strojno vezenje (štik – vez)

Štik je modernizirana verzija vezenja ili štikanja na tekstilne predmete, a poznajemo je iz davnina. Vrijedne ruke žena koje su ručno šivale i vezle zamijenili su šivaći strojevi koje pogoni specijalizirani kompjuterski program, koristeći podatke o izradi željenog motiva.
Vez možemo primijeniti na većinu tekstilnih proizvoda, čime je njegova primjena postala sve traženija. Cijena izrade programa je određena brojem uboda te složenošću tražene personalizacije.

Kružni laser

Za tisak kružnim laserom se koriste laserske zrake visoke preciznosti optimizirane za primjenu na zakrivljenim površinama. Ova tehnika se koristi za tisak logotipa ili drugih motiva na materijalima kao što su pluto, metal i drvo.

Kružni sitotisak

Postupak je identičan običnom sitotisku, ali je namijenjen za tisak na proizvodima kružnog oblika. Stoga se primjenjuje za tisak na kemijske olovke i slične proizvode.

Sublimacija na šalice

Ispis logotipa na papir pomoću pisača sa sublimacijskim bojama. Tinta se na proizvod prenosi pritiskom i toplinom. Najčešće se koristi za tisak na metal, keramiku i porculan.

Izrada naljepnica

Tiskamo naljepnice različitih veličina, boja i oblika prema dostavljenom dizajnu. Razlikujemo ih po vrsti materijala, doradi, veličini te vanjskoj ili unutarnjoj upotrebi. Mogu biti rezane na oblik ili u formatu dostavljene kupcu.

Pjeskarenje

Metoda pjeskarenja se odvija velikom brzinom. Najčešće se koristi za ispis logotipa na površinama kao što su staklo, metal, keramika i porculan.

Vrući žig

Vrućim žigom se logotip ili drugi motiv reproducira vrućim prešanjem na imitaciji kože ili kožnim proizvodima. Na kalup se može nanijeti metalik boja (zlatna ili srebrna).

Digitalni UV

Ispis logotipa u tehnologiji digitalnog tiska na ravnim i blago zakrivljenim materijalima. Boja se suši ultraljubičastim svjetlom, a preporučeni materijali su staklo, metal, papir, silikon, drvo, PVC, akril, PP, ABS i PU koža.